Speelbos

Speelbos

Een participatieproject; iedereen kan meehelpen.
Ons doel; om kinderen lekker buiten te laten spelen in een uitdagende omgeving.

Wie herinnert zich de modderpoel waar je als kind heerlijk in kon spelen, de waterplassen waar je midden in sprong.
De spanning van het klimmen over een boomstam….liefst over het water, of een hut in de bossen….

Onze wereld verandert, de (speel)ruimte wordt kleiner, kinderen komen minder buiten, zijn soms meer bezig met internet en games. Zwaarlijvigheid is het risico van deze eeuw, ook voor onze kinderen.

Basisschool De Zonnebloem, en Vereniging Jong Nederland Liessel zijn de eerste participanten in dit project, en zijn de toekomstige gebruikers van het Speelbos.
Beide vinden bewegen, (samen-) spelen en natuurbeleving wezenlijke onderdelen voor de ontwikkeling van kinderen en doen daarom graag mee. Met hen zetten we begin juni eigen gemaakte totempalen bij de ingangen als officiële start van het project.

Stichting Beheer Jong Nederland Liessel bezit een mooi terrein waarop het speelbos vorm gaat krijgen. Dit doen we in 2011, het jaar dat de Vereniging Jong Nederland Liessel 50 jaar bestaat. Het bos is gelegen aan de Hazeldonkseweg te Liessel, schuin tegenover de blokhut.

Een pover bos, want zo kunnen we het bos op dit moment omschrijven, omtoveren tot een uitdagend Speelbos is het doel. Met speelse elementen die passen in de natuur, geen wipkip of draaischijf, wel een zandheuvel, waterpartij, touwbaan, klimpalen en nog veel meer.

Er is presentatieplan aanwezig en verder is aan alle voorwaarden voldaan om te gaan starten. Participatie kan in de vorm van arbeid, via financiële ondersteuning of door materialen ter beschikking te stellen, iedereen die wil kan op een geheel eigen manier bijdragen om het speelbos te realiseren: Zo kan een schoolklas een middag komen werken in het speelbos, een aannemer kan een berg zand brengen, een hovenier een paar mooie bomen of struiken, ouders kunnen een middag komen zagen of bouwen, zorgen dat er water uit de pomp stroomt, etc….
Op het presentatieplan zie je wat we willen maken.
En waar nodig zorgen wij voor de begeleiding.

Nieuwsgierig geworden ?
Zin om mee te doen ?

Info: Theo Gielen 0493-341451 Jan Aarts 0493-342329
Dit is een project van Stichting Beheer Jong Nederland Liessel.
Deze stichting bestaat inmiddels 12 jaar en beheert de blokhut aan de Hazeldonkseweg met het daarbij behorende kampeerterrein. Het doel van de stichting is het jeugdwerk in Liessel (Vereniging Jong Nederland) te ondersteunen. Leiding van de Vereniging Jong Nederland kan zich dan volledig richten op het spel met de kinderen, die staan centraal.

Onze sponsoren zijn:

Jantje Beton Rabobank Gemeente Deurne Lijssels Potje