Primitief weekend Lierop

Van vrijdag 12 tot zondag 14 april zijn we met de senioren een weekendje primitief wezen kamperen. Dat het primitief was hadden we nog niet verteld, maar enkelen hadden al een vermoeden. Er stond namelijk geen adres op de uitnodiging, alleen een routebeschrijving. Toen wij (de leiding) vrijdag vertrokken viel er nog een behoorlijke plens regen en daardoor was het bospad naar de kampplaats een grote modderpoel en dus moeilijk begaanbaar. Er moest met de bagage dus een stukje gelopen worden.

 

In het bos in Lierop hadden we de volgende luxe voorzieningen: een waterkraan en bomen. Alle andere dingen moesten dus zelf gemaakt  worden. Omdat het al laat was, moesten we de tenten opzetten voor het donker werd. Gelukkig had Sanne een elektrische pomp bij om de luchtbedden op te blazen… Ivo had al gezorgd voor de sanitaire voorzieningen, de hudo, die achteraf gezien wel meeviel. Toen alle tenten waren ingeruimd en het donker genoeg was hebben we een spel gedaan met reflecterende letters. Hans bleek erg goed te zijn in anagrammen en had de letters bijna meteen in de goede volgorde. Ondertussen liepen er nog wat verdwaalde leden van de scouting uit Geldrop door t bos. De regen zorgde voor wat ongemak, maar zorgde er ook voor dat het stookverbod die middag werd opgeheven en dat er dus een kampvuur gemaakt kon worden. Samen werd er tussendoor snel een berg hout gesprokkeld, zodat we lekker bij het vuur konden zitten.

 

De volgende dag hebben we uit t vuistje ontbeten, omdat we nog geen tafels hadden. Die moesten na het eten nog worden gepionierd. Gelukkig zijn de senioren hier supergoed in en waren de tafels stevig en stabiel….. Op kamp in een keer goed hopen we dan maar. Bij de waterkraan werd ook een wastafel gemaakt en er werd een chillax-schommel opgehangen die het helaas niet het hele weekend heeft overleefd. Voor het middageten hebben we ook nog het Batavierenspel gedaan. Lekker beren meppen, vrouwslingeren en vetkwabben kweken. Nadat we onze buikjes weer vol hadden gegeten, stond er een kompastocht op het programma. Ondanks waarschuwingen van de leden, wilde de leiding dit toch nog eens proberen. De waarschuwingen bleken echter gegrond, aangezien beide groepjes verkeerd liepen. Na een aantal omwegen kwam toch iedereen in t centrum van Lierop aan. Daar was nog een uurtje tijd over voor een ruilspel. De opbrengst: een elmo bloempot/lantaarn, een voetbal bloempotje, een prachtig schilderij, een router en een sinaasappelplant (deze is ook geplant in het bos). Terug op het kampterrein moesten de leden zelf spaghetti koken. Er was ook erwtensoep en dubbelvla. ’s Avonds bij het kampvuur hebben we het spel ‘weerwolven’ gedaan. Dit was erg leuk en voor herhaling vatbaar. Na het weerwolven hadden we nog een kleine mythbusters-test. Kun je een schilderij kapot slaan over iemands hoofd? Thomas was het vrijwillige slachtoffer en John offerde zich op als uitvoerder. Helaas moesten we concluderen dat het niet mogelijk was. Ook de vuisten van Ryler hadden er moeite mee. Na deze lange vermoeiende dag was het al snel stil in de tenten.

 

Zondag moest er voornamelijk opgeruimd worden. Na een lekker ontbijtje met eieren (verzorgd door Jan en Hans) hebben we samen alles afgebroken en de tenten opgeruimd. Toen het grootste gedeelte weg was, hadden we nog tijd voor het omgekeerde pion spel, aka ‘noip leps’. Hiervan zijn spectaculaire beelden gemaakt. Gelukkig was het pad ondertussen weer begaanbaar door het stralende weer en konden de ouders iedereen ophalen op het kampterrein. Graag willen wij John bedanken voor de assistentie. Het was een zeer geslaagd weekend!

 

Foto’s staan ook op de site.

Noip Leps

Mythbusters

Comments are closed.

happy wheels